Goede Buur(t) zoekt straatcontactpersonen

Lees verder

Nieuwe Vrijwilligerscentrale website

Lees verder

Over de Vrijwilligerscentrale

U wilt graag wat voor een ander doen en als vrijwilliger aan de slag gaan, maar u weet niet hoe u dat moet aanpakken? U organiseert leuke activiteiten en evenementen, maar kan daarbij niet zonder de enthousiaste inzet van vrijwilligers? De Vrijwilligerscentrale van De Wering brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Bemiddelen in vraag en aanbod
De Vrijwilligerscentrale is hét kenniscentrum op het gebied van vrijwilligerswerk in de regio. Vrijwilligers bemiddelen naar vrijwilligerswerk is de belangrijkste taak. Aan de ene kant hebben instellingen en organisaties behoefte aan vrijwilligers om hun activiteiten en evenementen in goede banen te leiden; er zijn gewoon veel 'handjes' nodig. Aan de andere kant willen mensen zich als vrijwilliger inzetten en zijn ze op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk. De Vrijwilligerscentrale brengt beide partijen met elkaar in contact. Tegelijkertijd worden praktische zaken voor de vrijwilligers geregeld, zoals cursussen en belangenbehartiging.

Adviseren
Voor organisaties wordt het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden. De Vrijwilligerscentrale adviseert hen hoe ze vrijwilligers kunnen aantrekken en aan zich binden. Daarnaast adviseren wij bedrijven die, in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen, hun medewerkers in staat willen stellen om 'in de baas z'n tijd' vrijwilligerswerk te doen.

Bezoek ook eens de eigen website van de Vrijwilligerscentrale www.vwcdenhelder.nl