WonenPlus Hoogkarspel helpt vanuit nieuw kantoor.

Lees verder

Wijkavond Voor Mekaar Oudorp 24 november

Lees verder

Wijzer bij Scheiding (CJG Schagen en Hollands Kroon)

Lees verder

Op 8 juni is De Wering aanwezig op de wijkcontactavond in Koedijk

Wijkcontactavond voor heel Koedijk
Gemeente Alkmaar en Langedijk organiseren gezamenlijke bijeenkomst

Op woensdag 8 juni van 19.00 tot 21.00 uur organiseren gemeente Alkmaar en gemeente Langedijk een gezamenlijke wijkcontactavond voor Koedijk met het thema 'zorg&welzijn'. Alle Koedijkers zijn die avond van harte uitgenodigd in ontmoetingscentrum De Rietschoot, Saskerstraat 22 in Koedijk.

De wijkcontactavond wordt gezamenlijk georganiseerd omdat Koedijk gedeeltelijk onder de gemeente Alkmaar en gedeeltelijk onder gemeente Langedijk valt. Wethouder Langedijk en wijkwethouder Koedijk, Ilse Overzier: "Het is beter om een wijkcontactavond te organiseren voor het hele dorp, dan alleen voor het gedeelte dat onder Langedijk valt. Koedijk vormt geografisch en gevoelsmatig een eenheid."

Het doel van de avond is, zoals elke wijkcontactavond, een hechtere onderlinge samenwerking bevorderen. De wijkcontactavond is een informatiemarkt van de gemeente en verschillende, vooral zorggerelateerde, organisaties. Het is een initiatief van Dorpsgericht Samenwerken (DGS). Wethouder van Langedijk, Ronald van Schoorl, heeft DGS en burger participatie in zijn portefeuille. Hij vertelt: "Het is begonnen als een alternatief voor de wijkschouwen. Na deze eerste ronde van wijkcontactavonden gaan we evalueren om te kijken of we op deze manier verder gaan. Dorpsgericht Samenwerken is meer dan een melding over een losliggende stoeptegel. Het gaat om leefbaarheid en veiligheid in je eigen woonomgeving. Wij komen naar de inwoners toe, met onze partners."

Wethouder gemeente Alkmaar, Anjo van de Ven: "Samenwerken op het gebied van zorg en welzijn is noodzakelijk. Samen bereik je nu eenmaal meer. Dat geldt niet alleen voor gemeenten en instellingen, maar ook voor bewoners. Oog hebben voor elkaar en betrokken zijn bij de buurt, dat is belangrijk. Zo hou je de buurt en jezelf gezond!"

Aanwezige organisaties
Naast gemeenten Alkmaar en Langedijk zijn veel organisaties aanwezig bij de wijkcontactavond. Een compleet overzicht van de aanwezigen is te vinden op de website www.dgslangedijk.nl. Op deze website is ook meer informatie te vinden. Of e-mail voor informatie naar dorpsbeheerder@gemeentelangedijk.nl


Voor meer informatie:
Team Communicatie gemeente Langedijk, telefoon (0226) 334 546.
Perstelefoon gemeente Alkmaar, telefoon (072) 584 9555.


›› Naar het nieuwsarchief