Spreekuur 'Uit elkaar, met 1 plan' iedere donderdag

Lees verder

Inloopmogelijkheid voor wijkbewoners in Alkmaar-Noord

Lees verder

Wijzer bij Scheiding (CJG Schagen en Hollands Kroon)

Lees verder

Jongeren & Geld

De campagne 'Jongeren & Geld' is erop gericht om jongeren bewust te maken van hun koopgedrag en bestedingspatroon.

Bespaar jezelf een schuld...
Hou je bankrekening gevuld!


Op het moment dat je die splinternieuwe touchscreen, dat leuke truitje of die vette game aanschaft, denk je niet altijd goed na over de gevolgen van je aankoop. Daarnaast is pinnen snel en gemakkelijk, dus een impulsaankoop heb je zó gedaan.

Pas als je na een tijdje je telefoonrekening of je banksaldo ziet, word je geconfronteerd met bijkomende kosten of het besef dat je eigenlijk geen geld had om die ene aankoop te doen.

Iedereen komt dagelijks in aanraking met reclame. Daarnaast speelt de invloed van je vriend(inn)en een grote rol bij de manier waarop je je geld besteedt. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze geld lenen en zichzelf diep in de schulden steken om spullen te kunnen aanschaffen...

Maar is dat echt de moeite waard?

De voorlichting 'Jongeren & Geld' is erop gericht dom je bewust te maken van je koopgedrag en je bestedingspatroon. Er is natuurlijk niets mis met het uitgeven van geld aan leuke dingen, maar we willen je wel duidelijk maken dat er diverse gevaren op de loer liggen wanneer je beschikt over je eigen geld.

Kom je toch in de problemen?

Bel dan met Pauliene van Gasteren of Eline Brederveld van het project 'Jongeren & Geld' via tel. 088 - 0075 200.


›› Naar het nieuwsarchief